Приносът на аудиовизуалните продукции в опазването на нематериалното културно наследство

Участие на Регионалния център в XXII Международен фестивал на етноложки филми в Белград
09/09/2013
Регионалният център-партньор в Международния фестивал на етноложките филми в Белград
24/09/2013

Кръгла маса: Приносът на аудиовизуалните продукции в опазването на нематериалното културно наследство

На 5 октомври тази година, в рамките на ХХII Международен фестивал на етноложките филми, експерти от Югоизточна Европа ще се срещнат в Белград, Сърбия, за да обсъдят начините, чрез които документалните филми и други аудиовизуални продукции биха допринесли за опазването на нематериалното културно наследство.

Срещата е съвместна организация на Етнографския музей в Белград, Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО,София (България) и Регионалното бюро на ЮНЕСКО за наука и култура в Европа, Венеция (Италия). Тя ще включи кръгла маса, свързана с реализирането на възможна аудиовизуална продукция за нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа-предизвикателства и възможности. Експертите, които ще вземат участие в кръглата маса, са представители на организации за опазване, антрополози, филмови продуценти и други. Събитието ще бъде отворено за публика.

XXII-рото издание на Международния фестивал на етноложките филми ще се проведе от 4.10.2013 до 08.10.2013 г. в Белград, Сърбия. Фестивалът се фокусира върху творчески етнографски документални филми с етноложки акцент. Концепцията му е да стимулира широката аудитория, антрополози и режисьори да допринесат за значението и влиянието на етнографските филми.

Полезни връзки:
www.etnofilm.org 
UNESCO срещи
Регионалното бюро на ЮНЕСКО за наука и култура в Европа, Венеция (Италия)