Пресконференция, посветена на предстоящия XXIII Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва” Перник 2014

Семинар „Локални политики за локално наследство”
06/01/2014
Семинар за НКН по време на празника Сурва
15/01/2014

На 16.01.2014 г. /четвъртък/ от 10:00 часа в Галерия „Средец” на Министерството на културата ще се проведе пресконференция, посветена на предстоящия XXIII Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва” Перник 2014, съобщиха от пресцентъра на Министерстворо на културата. На срещата с медиите в четвъртък ще участват кметът на община Перник Росица Янакиева и заместник-министърът на културата Васил Василев.

На пресконференцията в Галерия „Средец” в Министерство на културата представителите на медиите ще получат и пълната програма с изявите и инициативите, включени в предстоящия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва”. Тази година темата на традиционната научна конференция, съпътстваща Фестивала, е „Водачите на маскарада”.

По време на пресконференцията в Галерия „Средец” сурвакарски групи ще пресъздадат някои от ритуалите, а майстори на маски ще демонстрират уменията си пред медиите. XXIII Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва” 2014 ще се проведе под патронажа на министъра на културата д-р Петър Стоянович.

Източник: Новини Министерство на културата