Изложба „Багри от вековете: Старинни шевици от Софийско” в БКИ „Дом Витгенщайн“ във Виена

Международна конференция Видео документиране на нематериалното културно наследство – Любляна
22/04/2014
Фестивал на Чипровския килим – 2 май, град Чипровци
28/04/2014

Съпругата на Федералния президент на Р. Австрия г-жа Маргит Фишер посети изложбата „Багри от вековете:старинни шевици от Софийско“ в БКИ „Дом Витгенщайн“ във Виена

На 23 април 2014 г. съпругата на федералния президент на Република Австрия г-жа Маргит Фишер посети изложбата „Багри от вековете:старинни шевици от Софийско“ в Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена по покана на посланика на Р. България г-жа Елена Шекерлетова, съобщиха от пресцентъра на Министерство на културата.

Г-жа Фишер, придружавана от външнополитическия съветник на австрийския президент г-жа Катарина Визер, разгледа с голям интерес изложбата, която представя автентични бродерии и шевици от Софийската област, част от фонда на Музея за история на София и реализирана с подкрепата на Регионалния Център в София.

Г-жа Фишер, която има специални познания и интереси в областта на текстила, остана възхитена и силно впечатлена от красотата и сложността на изложените експонати и получи подробна информация за значението и посланията на използваните орнаменти и техники.