100-годишнинa на българския бас Борис Христов

Семинар за повишаване на капацитета за прилагането на Конвенцията на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство
18/10/2014
Деветата сесия на Междуправителствения комитет (9. COM) започна днес
24/11/2014

В ЮНЕСКО бе отбелязана
100-годишнината на българския бас Борис Христов

Стогодишнината от рождението на Борис Христов бе чествана на 4 ноември в Централата на ЮНЕСКО в Париж с гала концерт под патронажа на Генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Концертът бе организиран от Постоянното представителство на Р България към ЮНЕСКО с подкрепата на Министерството на културата. Годишнината от рождението на световноизвестния български оперен изпълнител е включена в календара от събития на ЮНЕСКО.

Генералният директор Ирина Бокова подчерта огромния принос на Борис Христов – един от най-големите изпълнители на 20-ти век за превръщането на оперното изкуство от елитарно в  близко до широката публика.

Юбилеен златен медал „100 години Борис Христов” на Министерството на културата бе връчен на Генералния директор Ирина Бокова за нейния принос в утвърждаването на културата. С почетния знак беше удостоено и Постоянното представителство на Р България към ЮНЕСКО.