Ирина Бокова присъства на откриването на първата българска експозиция в Лувъра
16/04/2015
Годишно заседание на Общото събрание на Регионалния Център
28/04/2015

Конференцията „Интелектуална собственост, нематериално културно наследство и традиционна медицина в контекста на политиките за опазване на нематериалното културно наследство в страните от Югоизточна Европа” ще се проведе в периода 23-24 април 2015 г. в Гранд Хотел София.

Форумът се организира в рамките на Плана за работа на Регионалния Център в София в тясно сътрудничество с Организацията на Обединените Нации за Образование, Наука и Култура (ЮНЕСКО) и Световната Организация за Интелектуална Собственост (СОИС). Поканени за участие са и всички страни-членки на Регионалния Център от Югоизточна Европа.

Лектори от СОИС, консултанти на ЮНЕСКО и експерти от Югоизточна Европа ще представят концепции за интелектуална собственост и нематериалното културно наследство; за защитата на интелектуална собственост на традиционните знания и културните форми на изразяване; сътрудничество между ЮНЕСКО и СОИС; опитът на ЮНЕСКО в опазването на нематериалното културно наследство и връзката с интелектуална собственост; интелектуална собственост и традиционна медицина; интелектуална собственост и документиране на нематериалното културно наследство; и др.

Програма на Конференцията

Вход с покани

Презентации:
Background brief 1
Background brief 2