Среща на глобалната мрежа на категория 2 центровете за нематериално културно наследство
17/07/2015
18-ти Международен Фолклорен Фестивал ВЕЛИКО ТЪРНОВО® 2015
21/07/2015

11-ти Национален събор на българското народно творчество
7-9 август 2015 г. в гр. Копривщица, България

През месец август 2015 г. Националният събор на българското народно творчество отбелязва своя 50 годишен юбилей. Съборът ще срещне хиляди почитатели на българското народно творчество в местността „Войводенец” в периода 7-9 август и ще премине под патронажа на Генералния директор на ЮНЕСКО – г-жа Ирина Бокова.
Участниците ще представят програми, основани на фолклора от областта, от която идват. Преди събитието в Копривщица в цялата страна са проведени регионални събори, на които са излъчени участниците за националния събор. На седем традиционни сцени, в местността „Войводенец” и на две допълнителни сцени в самия град Копривщица свирачи, разказвачи на народни предания, групи за народни обичаи, инструментални, певчески, танцови групи изпълняващи български фолклор ще покажат своето изкуство.
Националния събор на българското народно творчество ще представи нематериалното културно богатство на България и ще бъде предложението на България за вписването на елемента в Регистъра на ЮНЕСКО на добри практики през 2016 г.
Официален сайт на Националния събор на българското народно творчество