Проведена кръгла маса на тема: „70 години ЮНЕСКО- мир чрез образование, наука и култура”
13/08/2015
Покана за участие, Пета среща на групата на ICTM за музикално и танцово изкуство в Югоизточна Европа, България, 2016
20/08/2015

11-тия Национален събор на българското народно творчество в гр. Копривщицаобновена

11-тия Национален събор на българското народно творчество в гр. Копривщица  се откри официално на 7 август 2015 г. от кмета на община Копривщица – г-н Генчо Герданов и Генералния директор на ЮНЕСКО – г-жа Ирина Бокова  с приветствия към гостите и участниците в събора. Официални гости на откриването бяха г-жа Николина Ангелкова – министър на туризма, г-жа Катя Тодорова – заместник-министър на външните работи, г-н Боил Банов – заместник-министър на културата, г-н Ерик Фалт – заместник-генерален директор на ЮНЕСКО, дипломати, областни управители, заместник областни управители, народни представители и др.
Регионалният център за опазване на НКН в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО се представи от г-н Христо Ангеличин, Изпълнителен директор и Секретариата на Центъра, както и представители на страните-членки – от Румъния и БЮР Македония – Акад. Сабина Испас, директор на румънския Институт за етнология и фолклористика и г-жа Ивона Татарчевска, съветник по нематериално културно наследство в Министерство на културата на БЮР Македония.

Юбилейното издание на събора премина под знака на 50 години от неговото създаване и 70 години от основаването на ЮНЕСКО и се посети от хиляди българи и чужденци, засвидетелствали интереса и любовта си към българската традиционна култура, позната днес като нематериално културно наследство.