На 14  ноември 2017 година в София отваря врати шестото издание на  Международния фестивал на етнографския филм

source: www.unesco.org
Два български елемента вече са част от „Паметта на света”
03/11/2017
Генералният Директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и министърът а културата Боил Банов подписаха споразумение за продължаване дейността на Регионалния Център на ЮНЕСКО в София
10/11/2017

На 14  ноември 2017 година в София отваря врати шестото издание на  Международния фестивал на етнографския филм

За втора поредна година Регионален ценър за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО подкрепя Международния фестивал на етнографския филм в София. Регионалният център подкрепя участието на професионалисти от мрежата на центъра в региона от България, Сърбия, Хърватска и Македония , провеждането на майсторски класове и представяне на филми от тези държави.

От 14 до 18 ноември, в Конферентната зала на Софийския университет “Св. Климент Охридски” и кино “Влайкова” ще се проведе 6-тото издание на Международния фестивал на етнографския филм.

Тази година фестивалът предлага 18 уникални филмови заглавия от етнографския кино жанр и поредица лекции, които ще въведат зрителите в интригуващи теми като религия, съвременен шаманизъм, спиритуалност, древни ритуали, живот след смъртта.

Събитието ще шокира, провокира, но и ще разшири съзнанието на всеки посетител. Верен на своята традиция, фестивалът си поставя некомерсиална, популяризаторска и образователна цел. Осигурява свободен достъп до стойностни образци на културата, затова и всички мероприятия от програмата се провеждат без вход.

Пълната програма на Международен фестивал на етнографския филм, както и информация за дискусиите и журито, ще намерите тук:

 

https:// ifefsofia.files.wordpress.c om/2017/10/ifef_2017_catalog.pdf