Среща на върха за Европейското културно наследство в Берлин

Създаване на университетска мрежа за опазване на нематериалното културно наследство
28/05/2018
„Преоткриване на наследства“: кръгла маса и мобилна изложба
01/06/2018

Среща на върха на Европейското културно наследство 2018

Споделяме наследство – споделяме ценности

Берлин, 18-24 юни

 

Срещата на върха за Европейското културно наследство ще се проведе от 18 – 24 юни 2018 г. в Берлин, Германия под мотото „Споделяме наследство – споделяме ценности“. Определена е от Европейския съюз като едно от ключовите публични събития от Европейската година на културното наследство и е подкрепено от програма Творческа Европа на Европейския съюз. Съорганизатори са Europa Nostra, Stiftung Preußischer Kulturbesitz и Немския комитет за културно наследство, действайки като национален координатор на ЕГКН в Германия.

Срещата ще включва и мобилизира широка гама от публични и частни заинтересовани страни, за един нов и амбициозен дневен ред за Европейското културно наследство. В срещата ще участват видни представители на институциите на Европейския съюз, държави членки и организации на гражданското общество от цяла Европа.

Главните събития ще се проведат от домакините на срещата от 21-22 юни. Допълнителни събития ще бъдат организирани от европейски и немски партньорски в периода 18-20 юни и/или на 23-24 юни.

За повече информация: посетете сайта на събитието