Премиера на списание „Живи наследства“

Публична дискусия „Опазване на живите наследства“
07/01/2020
“Управление на нематериалното културно наследство“ – двудневни семинари в България
05/02/2020

Премиера на списание „Живи наследства“

 

На 5 февруари в галерия „Средец“ в Министерството на културата списание „Живи наследства“ ще бъде представено пред широката публика. Това е издание, посветено на изследването, изучаването, опазването и популяризирането на живите наследства в региона на Югоизточна Европа. Автор на списанието е екипът на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО. Представянето е важна крачка към по-успешното опазване на нематериалното културно наследство у нас и в целия регион на Югоизточна Европа.

Събитието ще открие д-р Ирена Тодорова, изпълнителен директор на Регионалния център.  Списанието ще представят доц. д-р Ирена Бокова, гл. редактор на “Живи наследства”, доц. д-р Валентина Ганева-Райчева, ИЕФЕМ, и доц. д-р Оксана Минаева, НБУ. Модератор ще бъде доц. д-р Соня Алексиева.

Гостите на събитието ще могат да се сдобият и с новия брой на изданието.

Събитието е с регистрация. Можете да се регистрирате тук: https://www.eventbrite.com/e/92016282177?aff=utm_source%3Deb_email%26utm_medium%3Demail%26utm_campaign%3Dnew_event_email&utm_term=eventurl_text

Заповядайте!