Изложбата „Пътешествие из живите традиции. Нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа“ гостува в МВнР

Семинар „Разработване на планове за опазване на живи наследства в Кипър“
07/05/2021
Интервю с Н. Пр. Анатол Чебук, посланик на Република Молдова в Република България
14/05/2021
Изложбата „Пътешествие из живите традиции. Нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа“ гостува в МВнР

 

По случай 65-та годишнина от присъединяването на България към ЮНЕСКО Регионален Център София – ЮНЕСКО съвместно с Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО и Държавния културен институт към министъра на външните работи представят изложба „Пътешествие из живите традиции. Нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа“.

Изложбата показва нематериалното културно наследство на страните от региона чрез пътешествие из техните живи традиции. Много от тези обичаи и практики са резултат от срещите на различни култури през далечни исторически епохи. Експозицията се състои от 17 пана – едно въвеждащо, а останалите 16 представят нематериалното културно наследство на всяка страна членка на Регионалния център.

Официалното откриване е на 14 май, петък, в 11.00 ч. в партера на Централното управление на МВнР, а изложбата може да бъде разгледана до 30 юни, 2021 г.

Посещението на изложбата ще се осъществява след предварително записване на тел. 0889005082, поради необходимостта от спазване на противоепидемичните мерки.