15-та годишна среща на експертната мрежа по нематериално културно наследство от Югоизточна Европа

Интервю с Н.Пр. г-н Анжей Франгеш, посланик на Република Словения в Република България
21/06/2021
Фотоизложбата „Пътешествие из живите традиции“ гостува в Несебър
09/07/2021
15-та годишна среща на експертната мрежа по нематериално културно наследство от Югоизточна Европа
Онлайн семинар, 6-7 юли 2021 г.

 

15-тата годишна среща на експертната мрежа по нематериално културно наследство от Югоизточна Европа ще се проведе на 6 и 7 юли онлайн. Тази година на тема „Периодичното отчитане като стратегически инструмент за опазване на живото наследство в Югоизточна Европа”, срещата ще се фокусира върху постиженията, предизвикателствата и ползите от текущия процес на периодично отчитане в региона. Чрез тематични панели тя ще даде възможност за насърчаване на споделянето на знания и опит за участието и междусекторните стратегии, прилагани в страните от Югоизточна Европа в процеса на периодично отчитане.

Събитието е съвместна организация на ЮНЕСКО и Регионалното бюро на ЮНЕСКО за наука и култура в Европа с подкрепата на Регионален Център София.

Cover image: © Ministry of Culture of Bulgaria/Tsvetan Nedkov, 2013. The element “Bulgarian Chitalishte (Community Cultural Centre): practical experience in safeguarding the vitality of the Intangible Cultural Heritage (Bulgaria)” was inscribed in 2017 on the Register of Good Safeguarding Practices